Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissie Sociaal Domein

woensdag 19 juni 2024

19:30 - 21:00
Locatie

F0 - Bibliotheek Parelhof

Voorzitter
V. (Veronique) Wanst
Toelichting

Deze eerste bijeenkomst van de commissie sociaal domein staat in het teken van de concept planning van de commissie en de beleidsindicatoren Integraal Beleidskader (IBK) sociaal domein.
De agenda en stukken volgen.

Agenda documenten

Agendapunten

 1. 1
  Opening en mededelingen
 2. 2

 3. 3
  Vaststellen agenda 19 juni 2024
 4. 4

  • De verordening van de commissie sociaal domein is nu vastgesteld. Een korte samenvatting waar de commissie precies voor bedoeld is.

  Een voorgestelde conceptplanning voor 2024 is als volgt:18 september - Onderwerp seniorenagenda inclusief dementievriendelijke gemeente.

  • Deze bijeenkomst kan eventueel op locatie plaatsvinden. Heeft de commissie sociaal domein suggesties voor een locatie?
  • Vierde kwartaal/begin 2025 - Hervormingsagenda jeugd

  Kan de commissie deze planning vaststellen?

 5. 5

  Een voorstel voor de indicatoren voor het Integraal Beleidskader Sociaal Domein (IBK) wordt gepresenteerd. Farhana Goelaman leidt het onderwerp in en Jantine Waijenberg verzorgt de presentatie.
  De presentatie en het document met de indicatoren worden ná de bijeenkomst gepubliceerd.


  Het voorstel wordt in september in de raad behandeld.

 6. 6

  De raad heeft op 19 december 2023 het besluit genomen over de pilot adviescommissie Zaffier (https://portal.ibabs.eu/Agenda/View/4d754088-8797-49e0-b1e9-cadde5ec7a0c).


  De gemeenteraad van Heiloo heeft echter besloten niet te willen deelnemen aan de pilot. Omdat één gemeenteraad niet meedoet wordt er geen formele adviescommissie ingesteld.


  In het presidium van 31 mei is opgeroepen om dit mee te nemen in de commissie sociaal domein en zo een andere manier van betrokkenheid te organiseren vanuit de raad van Dijk en Waard. Bij de commissie sociaal domein wordt gepeild of hier draagvlak voor is en zo ja, of de opdracht kan worden gegeven om dit verzoek uit te werken.


  Deelt de commissie sociaal domein deze oproep?
  Welke input wilt de commissie sociaal domein hierop meegeven?


  De volgende bijeenkomst vindt plaats op 18 september.